fredag 28 november 2014

V. 48

Vi har börjat med nytt tema på idrotten, det är hälsa. Då har vi pratat om sömn, kost, självförtroende, socialt umgänge och fysisk aktivitet. 

Denna veckan har vi haft en slutuppgift i SO. Den handlade om olika begrepp som vi har jobbat med i en tid nu. Det var tex solidaritet, jämställdhet och jämlikhet.

Denna veckan har fröknarna pausat king-out rutorna därför har vi på rasterna börjat med catch the flag.
Vi har haft en liten turnering mellan safiren och diamanten vi kom lika. och VINN sa till alla i diamanten tack för en god match. 

Vi har gjort klart våra Känslokulor nu!
Dom blev super fina !

På simningen har vi lärt oss livräddning på ett isflak. Om man ville fick man kallt vatten på sig. 
Vi skulle simma 6 längder bröstsim och 2 längder rygg. Och i slutet fick vi fritt.  Sex längder är 150 m och två längder är 50 m. Badvakten sa att vi var duktiga och det var inte smålandstenarbarnen. 

Vi har gjort ett Narnia träd. Då fick vi göra träd med olika saker i till exempel godis eller chips. Vi gjorde det för att vi har läst boken Narnia och då i boken så planterade Diggory och Polly (två stycken i boken) en kola i marken och så växte det ett kola träd. Vi kollar även på filmen Häxan och lejonet den är i tre episoder. Den verkar bra och spännande efter första episoden! ;). 

//SAFIREN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar